štvrtok, júna 05, 2008

City Expedition: India


Tentokrat, sme pri nasom putovani kuchynami sveta zabludili do Indie. Navstivili sme restauraciu Taj Mahal. Vyber to bol velmi dobry, az na niekolko malickosti, ktore sice neboli velmi prijemne, ale aj napriek nim to bola velmi vydarena akcia.

Od Honzu ste zvyknuti na dlhsie popisy, ale vzhladom na to, ze tento prispevok pisem oneskorene, tak to bude kratsie a strucnejsie. Restauracia je velmi prijemna, prevonana vonnymi tycinkami a jedlom. My sme si na to svoje museli pockat az 2 hodiny, kvoli zmetku ktory tam panoval a nasmu velkemu poctu. Bohuzial, kamaratka, ktora prisla po nas asi hodinu si objednala a ako sa patri nam doniesli jedlo vsetkym spolu, bohuzial, pre nas to znamenalo 2 hodiny cakania. Ak neviete po anglicky alebo indicky tak opatrne, cesky tam vie len jeden casnik a aj to dost chabo. Dorozumiete sa, ale anglictina je lepsia.

Okolo nasho stola zacina zmetok, dvaja casnici postupne prinasaju hlinikove nahriate podlozky a za nimi sice pomalicky, ale predsa sa zacinaju prisuvat misky s jedlom. Bohuzial priloha sa neobisla bez chaosu a zabudnutych porcii. Tie sice rychle priniesli, ale aj tak to trochu vadilo. To co sa mi pacilo bolo, ze misky s masom poukladali postupne do jedneho radu na stred stola. Pred kazdym bola jeho miska, ale kedze tvorili jeden dlhy rad, tak zdielanie jedla bolo ovela jednoduchsie :). No ano, ja viem, je to neslusne, ujedat susedovy z taniera, ale nejak sa ustalilo, ze sa jedlo zdiela. Ved, kazdy chce ochutnat to co si nedal, ze? :).

Jedlo, nuz, tomu sa neda nic vytykat. Ano, je to nezvyk pre nase zaludky, a silne korenene jedlo je prekvapivo tazsie a horsie sa travi, ale rozhodne sa to da zvladnut a za ten zazitok to stoji! Ja som mal jahnaci Madras. Bol uzasnyyy. Tak skvele jahnacie som snad este ani nejedol. Uzasne priprave, mlade maso vo vynikajucej, tak akurat pikantnej omacke paliacej od zaciatku az do zaludka :). Andy si dala jahnacie curry. A tiez jej velmi chutilo. Jediny kdo sa stazoval, ze si zle vybral bol centi. Teno vadila silne paradajkova omacka. Ale v malom mnozstve to chutilo vynikajuco. Popi si dala kuracie Tandoori. Velmi zaujimava, silne korenena chut grilovaneho kurcata ktore doniesli este horuce. Mnamiiiiiiiiiiii. Odvazny bol Hugee ktory nakoniec podlahol zvodnemu volanie Vindaloo kurata. No, bolo mu trochu tazko, ale vraj to bolo vynikajuce. Ostatny si dali rozne variacie uz spomenutych pokrmov.

Co dodat zaverom? Aj napriek problemom ktore sme mali s obsluhou jednoznacne odporucam. Jedlo je uzasne, prostredie je skvele a ked pridete v normalnom pocte (2-4) tak aj jedlo dostane rychlo. Varia skvele, obsluha je velmi slusna a profesionalna, prostredie je prijemne. Celkovy zazitok, lepsi priemer. Ak odpocitam cakanie, tak jedna z najlepsich volieb CE obecne.

Žiadne komentáre: